Kelderman Orthodontie levert bijdrage aan Go for Africa!

Wij, 4 vrienden en ik, hebben de kans gekregen om in februari naar Gambia te reizen om daar vrijwilligers werk te gaan doen. Wij hebben hiervoor al 2 auto’s gekocht die wij nu aan het aanpassen zijn en rij klaar aan het maken zijn.

Wij rijden op 10 februari in konvooi samen met privé-rijders/mede leerlingen van andere opleidingen, leerkrachten en de organisatie zo’n 7500 km in 3 weken en gaan van de kou in Nederland door België, Frankrijk & Spanje om daar vervolgens de veerboot te pakken om de oversteek te maken naar Afrika. Daar gaan we door Marokko, Mauritanië & Senegal heen om uiteindelijk aan te komen in Banjul de hoofdstad van Gambia. Dit onder deskundige begeleiding van Go for Africa  www.goforafrica.nl

Eenmaal daaraan gekomen ga ik samen met een medestudent les geven aan een school om de kennis van de autotechniek door te geven aan de lokale bevolking om zo ons eigen steentje bij te dragen aan een arm land.

Door de hoge werkeloosheid en lage kansen op de arbeidsmarkt kampt o.a. Gambia met hoge percentages economische vluchtelingen (met name jongeren). Dit betekend dat de helft van alle jongeren werkeloos is. Er is een instabiele politieke situatie met de nodige corruptie wat vaak betekend dat er niet of onvoldoende geïnvesteerd wordt in de jeugd van het land.

Met het up-to-date brengen van kennis aan jongeren geeft Go for Africa en wij in die 7 weken, extra kansen voor hun toekomst.

Na totaal van 10 weken doneren wij onze auto’s en krijgen zij een tweede leven. Zo is besloten door de organisatie dat onze auto’s aan het eind van ons verblijf gedoneerd aan de lokale bevolking om zo de zorg te verbeteren. Jaha want onze auto, die we meenemen… een zeer mooie Volvo V70 uit 1999, wordt daar een doctorsauto!

Alec Jarmuszewski