Pablo Méndez Barreiro – Tandarts voor orthodontie, MSc

Pablo Méndez-Barreiro is ‘tandarts voor orthodontie’. Hij is MSc Ortodoncia daar hij zijn opleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Pablo werkt bij Kelderman Orthodontie in de praktijken in Zeist, Bilthoven en Culemborg.

Hij staat ingeschreven in het OK register van de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP), www.okregister.nl en in het BIG-register onder nummer: 19915137502, www.bigregister.nl.  Daarnaast is hij lid van de European Orthodontic Society (EOS), www.eoseurope.org.

Pablo Méndez-Barreiro groeide op in Oviedo, Spanje en studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Oviedo. In juni 2003 rondde hij deze opleiding succesvol af. Daarna volgde hij aan deze Universiteit de specialisatie tot MSc Orthodontie. In juni 2006 rondde hij ook deze opleiding af met een diploma. Hierna werkte Pablo tot februari 2012 als waarnemer bij een aantal praktijken.

Tijdens deze periode startte hij in 2006 ook zijn eigen praktijk in Asturias in Spanje. Hier werkte hij tot februari 2012. Toen heeft Pablo deze praktijk overgedragen en verhuisde hij naar Nederland. Sindsdien is hij naar volle tevredenheid werkzaam bij de praktijken van Kelderman Orthodontie.

Titelgebruik orthodontist

De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontie-opleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt Pablo de titel ‘tandarts voor orthodontie’.

Kennis op peil

Om zijn kennis op peil te houden en te verbeteren, volgt Pablo regelmatig seminars, trainingen en woont hij conferenties bij in binnen- en buitenland. Door zijn achtergrond en opleiding heeft Pablo ervaring met het behandelen van patiënten van alle leeftijden en heeft hij een brede kennis van orthodontie op internationaal niveau.

Invisalign

Bij Orthodontistenpraktijk Bilthoven behandelen we patiënten volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Vooral voor volwassenen zijn de meest innovatieve behandeltechnieken beschikbaar. Pablo is gecertificeerd Invisalign®-specialist.

De behandelmethode Invisalign® bestaat uit ultradunne, doorzichtige hoesjes die u om de tanden plaatst. Met Invisalign heeft niemand door dat u een beugel draagt. Daarom is deze methode ideaal voor volwassenen.

Samenwerking

Voor uitgebreide en/of gecompliceerde behandelingen werkt Pablo ook samen met uw tandarts en indien nodig met andere specialisten zoals de kaakchirurg, parodontoloog, implantoloog of endodontoloog.

Met name de omgang met patiënten en het samen bereiken van goede resultaten maakt Pablo enthousiast. Hiernaast ook de mogelijkheid om zeer nauwkeurig en op hoog denkniveau te werken. Een prettige sfeer in de praktijk is voor hem belangrijk, nauw samenhangend met een goede communicatie.

BIG 19915137502

Tandheelkunde aan de University of Oviedo, Spain.
2006
Masters in Medical Sciences in Ortodoncia aan de University of Oviedo, Spain.
2006 – 2012
Werkzaam in diverse praktijken.
2013
Orthodontics and Orthognatic Surgery Course, Dr Arnett/Dr Gunson Santa Barbara, California, USA
2014
Incognito® certificering
2015
Invisalign® certificering
2015
Innovative concept of modern anchorage systems, Dr Björn Ludwig, Traben Trarbach, Duitsland
2016
International course in orthognatic surgery and orthodontics International University of Catalunya, Spain
2012 – heden
Werkzaam bij Kelderman Orthodontie

Universidad de Oviedo